Πόσο μα πόσο μας είχε λείψει το θέατρο όλο αυτό το διάστημα. Και πόσο χαρήκαμε που επιτέλους άρχισαν να ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Πριν μερικές Κυριακές πήγαμε στο ανανεωμένο Metropolitan Urban Theatre για να παρακολουθήσουμε το κλασικό και αγαπημένο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα “Ο Τρελαντώνης” να ζωντανεύει στην σκηνή από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης.

Τρελαντώνης

Τέσσερα αδέλφια έρχονται από την Αλεξάνδρεια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο αρχοντικό σπίτι των θείων τους, στον λόφο της Καστέλας στον Πειραιά. Η μεγάλη, η Αλεξάνδρα, σοβαρή και πιο μετρημένη. Η Πουλουδιά -το χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα-, πιο αντιδραστική. Ο μικρότερος, ο Αλέξανδρος – το μωρό της οικογένειας. Και τέλος ο Αντώνης, που τον λένε Τρελαντώνη, έτσι που είναι «σκάνταλος και πολύ άτακτος, και κάθε λίγο έβρισκε τον μπελά του».

Τρελαντώνης -παιδικό θεατρο

Ο Τρελαντώνης πρωτοδημοσιεύτηκε το 1932. Η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, οι σκανταλιές και οι αταξίες του Αντώνη και των άλλων τριών αδελφιών , δημιουργούν το πιο ξεκάθαρα «παιδικό» βιβλίο της μεγάλης κυρίας της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, της Πηνελόπης Δέλτα.

Τρελαντώνης - Παιδικό Θεατρο- Θεσσαλονικη

Με μουσική, χορό και τραγούδια ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σε σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη , μας ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή γεμάτη αθωότητα και παιδικές σκανταλιές.

μετροπολιταν τρελαντωνης

Το Metropolitan Urban Theatre είναι πραγματικά πανέμορφο. Ολοκαίνουριο και πεντακάθαρο. Ακούγαμε και βλέπαμε τα πάντα γιατί οι θέσεις είναι αμφιθεατρικές.

Επίσης, επιτρεπόταν η φωτογράφιση, γι’ αυτό και έβγαλα μερικές φωτογραφίες για μας.

Πολύ όμορφα και προσεγμένα τα σκηνικά και τα κοστούμια. Μας μετέφεραν πραγματικά σε παλιότερες εποχές. Εξαιρετικοί επίσης και οι ηθοποιοί – που μας έκαναν να γελάσουμε πολύ.

Εκείνη τη μέρα μια από τις ηθοποιούς δεν συμμετείχε λόγω ασθένειας , οπότε τη θέση της πήρε η σκηνοθέτρια , Ανδρονίκη Μαλακόζη.

Οι παραστάσεις γίνονται κάθε Κυριακή στις 11:30 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 28 Νοεμβρίου, οπότε φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα το εισιτήριο σας.

τρελαντώνης-πηνελοπη δελτα-θεατρο

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση : 8 ευρώ

Άνεργοι/ Πολύτεκνοι : 7 ευρώ


Μας άρεσε πολύ και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!

Αν ψάχνετε ιδέες για βόλτες και εκδρομές με τα παιδάκια σας , ρίξτε μια ματιά στην νέα καρτέλα ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (που θα ανανεώνεται συχνά με τις προτάσεις μας) όπως επίσης και στην καρτέλα ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ