Η πλαστελίνη είναι αγαπημένο υλικό για μικρά και μεγάλα παιδιά . Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να πλάσεις ότι θέλεις. Είναι εξαιρετική για την άσκηση των χεριών και των δαχτύλων. Τέλεια για να μάθει το παιδί να κόβει με ψαλίδι. Ιδανική για παιχνίδι ρόλων… Έχει πραγματικά άπειρες απίθανες χρήσεις. Μπορείς μέχρι και να ζωγραφίσεις με αυτή. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή. Ελάτε να δείτε τις πασχαλινές ζωγραφιές με πλαστελίνη.

ζωγραφιές με πλαστελίνη

Πως φτιάχνουμε πασχαλινές ζωγραφιές με πλαστελίνη;

Καταρχήν χρειαζόμαστε πλαστελίνη. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε αγοραστή ή να φτιάξετε σπιτική πλαστελίνη. Δοκιμάστε την σπιτική μου πλαστελίνη και θα με θυμηθείτε!!

Και μετά θα χρειαστείτε μια πασχαλινή εικόνα.

Μπορείτε να βρείτε άπειρες με μια απλή αναζήτηση στο google , να διαλέξετε αυτή που θέλετε και να την εκτυπώσετε. Μπορείτε επίσης να τη σχεδιάσετε εσείς, αν πιάνει λιγάκι το χέρι σας. Ιδανικά, την πλαστικοποιείτε ή βάζετε από πάνω ένα διαφανές πλαστικό φύλλο. Αλλά μπορείτε φυσικά και κατευθείαν πάνω στο χαρτί.

Μετά αρχίζει η “ζωγραφική”. Με μικρά κομματάκια πλαστελίνης γεμίζουμε σιγά σιγά όλη την εικόνα μας. Τόσο απλό και εύκολο.

πασχαλινές ζωγραφιές με πλαστελίνες

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πανέμορφο και τρισδιάστατο.

πασχαλινό καλάθι με πλαστελίνη

Είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη πασχαλινή δραστηριότητα που σίγουρα θα αρέσει πολύ, σε μικρά παιδάκια αλλά ίσως και σε μεγαλύτερα που αγαπούν τις χειροτεχνίες και τις δημιουργικές δραστηριότητες..

πασχαλινο αυγό με πλαστελίνη
πασχαλινές ζωγραφιές με πλαστελίνη

Δεν έγιναν πανέμορφες οι πασχαλινές ζωγραφιές μας με πλαστελίνη;

Θα βρείτε πολλές ακόμα ιδέες για Πασχαλινές κατασκευές και χειροτεχνίες στην κατηγορία “Πάσχα”

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.