Αν ήσουν κι εσύ παιδί της δεκαετίας ’80-’90 τότε σίγουρα ξέρεις τον Super Mario και σίγουρα έχεις παίξει σε κονσόλα Nintendo τα παιχνίδια του. Πρόσφατα συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο παιχνίδι Super Mario με τον συμπαθή υδραυλικό που αγαπήθηκε από εκατομμύρια μικρούς και μεγάλους gamers.

σούπερ Μάριο review

Για την ιστορία:

Το πρώτο μη-arcade παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Super Mario κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου 1985. Για πρώτη φορά ο παίκτης είχε ως αποστολή να ολοκληρώσει όλες τις πίστες για να φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού. Ήταν η αφετηρία για τα side-scroller platform games, όπου ο χαρακτήρας κινείται δεξιά ή αριστερά και η οθόνη κινείται μαζί του. Το Super Mario ακολούθησε το Super Mario Bros με τον ερχομό του επίσης συμπαθή Luigi και ουσιαστικά αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ολόκληρης σειράς παιχνιδιών με πρωταγωνιστή τον Mario και δεκάδες spin-off Games .


Μαμά και γιός δηλώνουμε φαν του Super Mario και του Luigi φυσικά. Μας αρέσει να παίζουμε και κάνουμε συλλογή με games του Super Mario.

super mario games

Αυτά είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα Super Mario games του Νικόλα -για Nintendo Switch

Το πιο καινούριο παιχνίδι μας είναι το επετειακό Super Mario 3D All-Stars, που δημιουργήθηκε για το Nintendo Switch. Για πρώτη φορά τρεις από τις μεγαλύτερες περιπέτειες 3D του Mario σε ένα ειδικό πακέτο που περιλαμβάνει τα Super Mario 64Super Mario Sunshine και Super Mario Galaxy, όλα βελτιστοποιημένα για το Nintendo Switch με ενημερωμένα HD γραφικά, χρήση χειριστηρίων Joy-Con, καθώς και ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής με τα επικά soundtrack και από τα τρία παιχνίδια!!!

Ο Νικόλας το περίμενε πως και πως για να παίξει. Έβλεπε τα αντίστοιχα βιντεάκια από διάφορους gamer στο you tube και ανυπομονούσε να τα δοκιμάσει.

Nikolas-junior gamer

Για την ιστορία :

  • Το Super Mario 64 είχε κυκλοφορήσει για το Nintendo 64 το 1996 και ήταν το πρώτο παιχνίδι Mario που άφησε στην άκρη το side-scrolling platform στυλ για χάριν του τρισδιάστατου παιχνιδιού. Αποτελεί μέχρι και σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του franchise.
  • Το Super Mario Sunshine κυκλοφόρησε το 2002 για το GameCube ως διάδοχος του Super Mario 64.
  • Το Super Mario Galaxy κυκλοφόρησε το 2007 για το Nintendo Wii με μεγάλη επιτυχία


Στη λίστα για επόμενη αγορά προστέθηκε και το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury που κυκλοφόρησε πρόσφατα!!


Περιττό να πω οτι στον ελεύθερο χρόνο του, ο Νικόλας λιώνει στον καναπέ παίζοντας.. Και πολλές φορές παίζουμε και μαζί.. Είναι κάτι που μου αρέσει κι εμένα πολύ, οπότε ευκαιρία να παίξουμε οι δυο μας!! Άλλωστε είμαι κι εγώ φαν του Super Mario. Πρώτον γιατί έπαιζα κι εγώ όταν ήμουν στην ηλικία του Νικόλα και κυρίως γιατί θεωρώ οτι τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πολύ πιο παιδικά, αθώα και κατάλληλα για την ηλικία του. Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά είναι PEGI 3 ή 7 . Δηλαδή κατάλληλα για παιδιά από 3 ή 7 χρονών.

Αν είστε κι εσείς φαν του Super Mario θα βρείτε πολλά games αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα στα public stores !!!