Οικονομική πρόκληση 52 εβδομάδων..
ή πως να βάλετε στην άκρη 1.378 ευρώ σε ένα χρόνο.. 

Αυτή η ιδέα κυκλοφορεί πολύ καιρό στο εξωτερικό.. Την πέτυχα λοιπόν κάποια στιγμή στο Pinterest και σκέφτηκα φέτος να τη δοκιμάσω.. 

Γενικά το να βάζω λεφτά στην άκρη είναι ένα θέμα.. Θέλω να μαζέψω.. αλλά μερικές φορές ξεχνάω.. και δεν είμαι συνεπής ή συμβαίνει κάτι έκτακτο..ή χρειάζομαι ψιλά και παίρνω από τον κουμπαρά.. Κι ενώ το αρχίζω καλά… μετά κάπου στραβώνει το πράγμα.. Αυτή τη φορά όμως θα το τηρήσω.. Είναι οργανωμένο το έγκλημα..χεχεχε..
 

Τι είναι αυτή η πρόκληση 52 εβδομάδων;;;

Είναι να βάζεις στην άκρη ένα ποσό κάθε εβδομάδα του χρόνου. Για τον αριθμό της κάθε εβδομάδας βάζεις σε έναν κουμπαρά, κουτί, βαζάκι..  το αντίστοιχο ποσό. Την πρώτη εβδομάδα ρίχνεις 1 ευρώ, τη δεύτερη 2, την τρίτη 3 και ούτω καθεξής. Και στο τέλος του χρόνου.. την Πρωτοχρονιά ας πούμε.. το ανοίγεις και έχεις μαζέψει χωρίς να το καταλάβεις 1.378 ευρώ… Εντάξει ίσως δεν είναι και κανένα μεγάλο ποσό..(για κάποιους όμως ίσως και να είναι..) ιδιαίτερα από τη στιγμή που το μαζεύεις έναν ολόκληρο χρόνο..Όμως είναι ένα πόσο που μαζεύτηκε χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις και που μπορεί να γίνει μια γιορτινή έκπληξη..Κάτι όμορφο για σένα και την οικογένειά σου. Ένα ταξιδάκι, μια εκδρομή, ψώνια.. Κάτι ξεχωριστό που πρέπει να περιμένεις έναν ολόκληρο χρόνο.. Κι αν νομίζεις οτι είναι λίγα.. βάλε μέσα τα διπλά..
Τι λέτε;; Πως σας φαίνεται η ιδέα;; Εγώ πάντως την ξεκίνησα κιόλας…
 
 
Άδειασα ένα αλουμινένιο κουτί, το τύλιξα με χαρτί για να το σουλουπώσω λιγάκι (αλλά μπορείτε και να το βάψετε..) και κόλλησα πάνω και το χαρτάκι με το ποσό που θα πρέπει να βάζω κάθε εβδομάδα. Εκεί φαίνεται και τι ποσό έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.. Και επίσης σημειώνω και την ημερομηνία.. Μπορείτε να διαλέξετε μια μέρα ..ας πούμε τη Δευτέρα.. και κάθε Δευτέρα να ρίχνετε τον οβολό σας στο βαζάκι!! 
 
 
Μπορείτε να κατεβάσετε το δικό μου 
πατώντας εδώ   (εγώ το τύπωσα σε σμίκρυνση) ή αν προτιμάτε στα αγγλικά ρίξτε μια ματιά κι εδώ για να διαλέξετε.  
 

Αν αυτός ο τρόπος σας δυσκολεύει μπορείτε να το δοκιμάσετε αλλιώς. Δηλαδή να βάζετε το αντίστοιχο ποσό και να το σβήνετε αντίστοιχα από το εκτυπώσιμο.


 

Εξίσου καλό είναι το proect εξοικονόμισης 365. Σε αυτό το Project το ποσό που συγκεντρώνεται είναι 667,95 ευρώ. Είναι πολύ ωραίο και για παιδιά!! Δοκιμάστε το!!