Σίγουρα έχετε κάπου στο σπίτι παλιά παζλ. Ξέρετε..με κομμάτια που λείπουν ή με παιδικά σχέδια που τα παιδιά σας έχουν πλέον ξεπεράσει. Ιδίως αυτά που είναι λίγο μεγάλα σε μέγεθος. Τι να τα κάνετε; Να τα ανακυκλώσετε δημιουργικά!!! Έχω μια σούπερ ιδέα για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια με κομμάτια παζλ.

Τι χρειάστηκα για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια :

Έβαψα την πίσω πλευρά των κομματιών με τέμπερες . Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ή 3 φορές γιατί το χαρτί που είναι φτιαγμένα τα παζλ απορροφά τη μπογιά.

Αν προτιμήσετε να βάψετε την γυαλιστερή μπροστινή πλευρά θα χρειαστεί να την τρίψετε με γυαλόχαρτο για να πιάσει η μπογιά. 

Αφού στέγνωσαν καλά, με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχημάτισα μάτια, μύτη και χαμόγελα.

Με κόκκινη και άσπρη ακρυλική μπογιά χρωμάτισα τον Άγιο Βασίλη. Και πριν στεγνώσει το κόκκινο χρώμα , έριξα λίγο glitter.

Για τα ξωτικά επέλεξα κόκκινο και πράσινο χρώμα. Έβαλα τις λεπτομέρειες στο καπέλο και στο γιακά τους και έριξα glitter.

Για τον Ρούντολφ κόλλησα ένα κόκκινο πομ πομ για μύτη και κέρατα φτιαγμένα από χαρτόνι. Και μετά για τσαχπινιά κόλλησα κάτω από τη μύτη του ένα φιογκάκι κι ένα κουδουνάκι.

Μου άρεσαν πάρα πάρα πολύ τα χριστουγεννιάτικα στολίδια με κομμάτια παζλ. Έγιναν τόσο μα τόσο όμορφα!!!

Μπορείτε να κολλήσετε ένα κορδονάκι και να τα κρεμάσετε στο δέντρο σας.

‘Η να στολίσετε με αυτά χριστουγεννιάτικα δωράκια.

Ή να τα κολλήσετε πάνω σε ξυλάκια χειροτεχνίας (aka γλωσσοπίεστρα) και να τα κάνετε χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες!!!

Ή να κολλήσετε στην πίσω πλευρά μαγνήτη και να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μαγνητάκια.

Εγώ πάντως ξετρελάθηκα!!!

Ελπίζω να σας άρεσαν και να φτιάξετε κι εσείς.

Θα βρείτε πολλές πολλές ιδέες για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , χειροτεχνίες, λιχουδιές και άλλα πολλά στην κατηγορία ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.