Οι κλόουν είναι σήμα κατατεθέν της αποκριάς. Δε συμφωνείτε; Και παρόλο που αρκετοί δεν τους συμπαθούν, είμαι σίγουρη οτι ο συγκεκριμένος κλόουν με πολύχρωμα μαλλιά θα σας ξετρελάνει!! Ελάτε να δείτε πως να τον φτιάξετε.

Για να φτιάξετε τον κλόουν θα χρειαστείτε:

  • Χαρτόνι σκληρό από χαρτόκουτο
  • δίσκους ντεμακιγιάζ από βαμβάκι
  • κόλλα
  • τέμπερες
  • σταγονόμετρα ή πινέλα

Πάνω σε ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι , σχεδιάστε το πρόσωπο και τα μάτια του κλόουν και μετά κολλήστε τους δίσκους ντεμακιγιάζ γύρω γύρω από το κεφάλι του για τα μαλλιά του και ένα στη μέση για μύτη. Εγώ τα κόλλησα με κόλλα σιλικόνης και κόλλησα κι ένα κομμάτι κορδόνι για στόμα.

Μέσα σε ποτηράκια, αραιώστε τις τέμπερες με νερό. Αρκετά για να μπορούν να μπουν στα σταγονόμετρα αλλά όχι πολύ ώστε να έχουν έντονο χρώμα. Διάλεξα 6 χρώματα για να θυμίζει ουράνιο τόξο: κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, γαλάζιο και μοβ.

κλόουν πολύχρωμος

Με τα σταγονόμετρα (ή με πινέλο επίσης) παίρνετε τη νερωμένη μπογιά και ρίχνετε σταγόνα σταγόνα πάνω στους δίσκους ντεμακιγιάζ για να χρωματίσετε τα μαλλιά του κλόουν.

Όταν τελειώσετε με τα μαλλιά του, μπορείτε να βάψετε και το πρόσωπό του αν θέλετε.

κλόουν ζωγραφική

Δεν είναι φανταστικός ο κλόουν με πολύχρωμα μαλλιά;

κλόουν με πολύχρωμα μαλλιά

Αφήστε το έργο σας να στεγνώσει και τότε θα δείτε ότι τα χρώματα αναμειγνύονται δημιουργώντας απίθανες αποχρώσεις. Κάπως έτσι.

ΚΛΌΟΥΝ ΠΟΛΎΧΡΩΜΑ ΜΑΛΛΙΆ

Πραγματικά είναι απίθανος!!

Ελπίζω να σας άρεσε και να το δοκιμάσετε με τα παιδάκια σας.

Θα βρείτε κι άλλες δημιουργικές ιδέες για ζωγραφική στην καρτέλα “Ζωγραφίζουμε”

Αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε και από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά