Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για λουκουμάδες που έχω δοκιμάσει. Είναι πανεύκολη και σούπερ γρήγορη. Και οι λουκουμάδες γίνονται πραγματικά τραγανοί απ’ έξω και αφράτοι από μέσα. Την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και πάντα πετυχαίνει!

Υλικά για τους λουκουμάδες:

  • 500 γρ. φαρίνα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό) αλάτι
  • 2 φλιτζάνια -περίπου- χλιαρό νερό

Πως κάνουμε τη ζύμη:

  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να γίνει ο παχύς χυλός για τους λουκουμάδες.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε κοντά σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει.

Για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες:

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σπορέλαιο – μπορείτε και ελαιόλαδο αλλά εμας μας φαίνεται βαρύ και δεν το προτιμούμε στο τηγάνισμα.
  • Έχουμε έτοιμο ένα ποτήρι νερό με ένα κουτάλι.
  • Με το ένα χέρι παίρνουμε χυλό και ζουλάμε για να βγει επάνω. Με το άλλο χέρι. κόβουμε με το κουτάλι τη ζύμη και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι. (ή μπορείτε απλά να ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στο λάδι)
  • Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρουμε ζεστούς ζεστούς με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Τι άλλο μπορούμε να βάλουμε ;

Μαρμελάδα, μερέντα και τώρα το καλοκαίρι τους πάει πολύ το παγωτό!!

Οι συγκεκριμένοι είναι πεντανόστιμοι και όταν κρυώσουν. Αν και είμαι σίγουρη οτι δεν θα προλάβουν καν να κρυώσουν!!

Σίγουρα έχετε όλα τα υλικά στο σπίτι! Φτιάξτε τους και θα με θυμηθείτε!


Στην κατηγορία “Αγαπημένες συνταγές” θα βρείτε κι άλλες συνταγές που έχουμε χιλιοδοκιμάσει και είναι πάντα πετυχημένες!