Ξέρετε ποιο είναι το πιο πολύτιμο χρώμα μέσα σε μια παιδική κασετίνα; Το “δερματί” !!! Έτσι το λένε οι μαθητές μου όταν ζωγραφίζουν, γιατί είναι αυτό που μοιάζει περισσότερο με την απόχρωση του δέρματος. Και είναι αυτό που χρησιμοποιούν για να χρωματίσουν πρόσωπα και χέρια στις ζωγραφιές τους. Το “δερματί” λοιπόν είναι ένα χρώμα που σπάνιζε ανάμεσα στις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους. Το έβρισκες δύσκολα και αν το είχες, το φύλαγες σαν τα μάτια σου.

Πρόσφατα λοιπόν η Giotto κυκλοφόρησε μια καταπληκτική σειρά χρωμάτων με αποχρώσεις του δέρματος , την Giotto skintones , μιας και το δέρμα μας δεν είναι μόνο ροζ. Υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις : άσπρο, ροζ, ροδακινί, κιτρινωπό, ανοιχτό καφέ, σκούρο καφέ, κοκκινωπό, πορτοκαλί.. και τόσες άλλες. Η σειρά Giotto skintones περιλαμβάνει μαρκαδόρους , ξυλομπογιές και τέμπερες. Είναι ιδανικά για να μιλήσουμε στα παιδιά για την διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, την ισότητα και να φτιάξουμε υπέροχα project , ζωγραφιές, πόστερ και χειροτεχνίες . Όπως τα πορτραίτα με χάρτινα πιάτα που έφτιαξα με μαρκαδόρους skintones.

πορτραίτα skintones

Είναι πολύ πολύ εύκολη χειροτεχνία και μπορείτε να την κάνετε με τα παιδάκια σας ή τους μαθητές σας.

Για τα πορτραίτα με χάρτινα πιάτα θα χρειαστείτε:

  • Χάρτινα πιάτα
  • Μαρκαδόρους Giotto skintones
  • Μαρκαδόρο Μαύρο ανεξίτηλο
  • Μαρκαδόρους Giotto turbo maxi 
πορτραίτα χάρτινα πιάτα

Με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχεδίασα μάτια , μύτη και στόμα σε κάθε πιάτο.

Χρωμάτισα κάθε πιάτο με διαφορετική απόχρωση δέρματος , έβαψα τα μάτια και τα μαλλιά τους.

Κάθε ένα είναι τόσο διαφορετικό και ξεχωριστό!!

πορτραίτα παιδικά

Τα παιδάκια σας μπορούν να φτιάξουν τον εαυτό τους ή το φίλο τους. Και να γράψουν από κάτω το όνομά τους.


Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ματάκια χειροτεχνίας αντί να σχεδιάσετε τα μάτια, να κολλήσετε σύρμα πίπας για στόμα και μαλλί για να φτιάξετε τα μαλλιά τους.


Είναι μια πολύ απλή και όμορφη ιδέα για να στολίσετε την τάξη σας και να συζητήσετε με τα παιδιά για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή των άλλων.

πορτραίτα skintones

Αν είσαι εκπαιδευτικός προσχολικής εκπαίδευσης ή δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχω μια σούπερ ανακοίνωση !!!

Δημιούργησε και εσύ με τους μαθητές σου ένα ομαδικό έργο για την ισότητα και τη διαφορετικότητα με τη σειρά GIOTTO SKINTONES και μπες στο διαγωνισμό για μεγάλα βραβεία σχολικών υλικών για την τάξη σου! Ο στόχος αυτού του μεγάλου διαγωνισμού δημιουργικότητας είναι να συνεργαστείτε με τους μαθητές σας σχετικά με τις αξίες της ισότητας και της διαφορετικότητας και να συνδέσετε τη δημιουργικότητα με το θέμα «Μαζί δημιουργούμε για την ισότητα και τη διαφορετικότητα».

Η κριτική επιτροπή της FILA Hellas θα επιλέξει 3 έργα που θα κερδίσουν. Και αυτά είναι τα βραβεία! Οι νικητές που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή της FILA Hellas θα κερδίσουν:

-1ο Βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 700€

-2ο Βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 500€

-3o βραβείο: πολλά σχολικά είδη ζωγραφικής για την τάξη αξίας 300€

 Η λήψη των έργων ξεκινά στις 13/09/2021 και τελειώνει στις 10/12/2021!

Δες εδώ λεπτομέρειες για το πως μπορείς να συμμετέχεις στο διαγωνισμό.

Ελπίζω να σας άρεσαν τα πορτραίτα με χάρτινα πιάτα και να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας!!!

Θα βρείτε κι άλλες δημιουργικές ιδέες για παιδιά στην κατηγορία ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δείτε επίσης τα χαρούμενα προσωπάκια που έφτιαξα με κομμάτια παζλ και τέμπερες Giotto skintones.

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά.