Σίγουρα έχετε κάπου στο σπίτι παλιά παζλ. Ξέρετε..με κομμάτια που λείπουν ή με παιδικά σχέδια που τα παιδιά σας έχουν πλέον ξεπεράσει. Τι να τα κάνετε; Να τα ανακυκλώσετε δημιουργικά!!! Έχω μια σούπερ ιδέα για να φτιάξετε χαρούμενα προσωπάκια με κομμάτια παζλ.

χαρούμενα προσωπάκια

Τι χρειάστηκα:

skintones GIOTTO

Έχοντας στο μυαλό μου οτι θα φτιάξω προσωπάκια διάλεξα κομμάτια παζλ που θα μπορούσα να τα μετατρέψω σε φατσούλες.

Έβαψα την πίσω πλευρά των κομματιών με Τέμπερες skintones GIOTTO . Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ή 3 φορές γιατί το χαρτί που είναι φτιαγμένα τα παζλ απορροφά τη μπογιά.

προσωπάκια παζλ

Αν προτιμήσετε να βάψετε την γυαλιστερή μπροστινή πλευρά θα χρειαστεί να την τρίψετε με γυαλόχαρτο για να πιάσει η μπογιά. 


Αφού στέγνωσαν καλά, με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχημάτισα μάτια, μύτη και χαμόγελα.

Με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε μπογιά έκανα τα μαγουλάκια και για να χρωματίσω τα μαλλιά τους χρησιμοποίησα ακρυλικές μπογιές.

χαρούμενα προσωπάκια παζλ

Τα άφησα να στεγνώσουν καλά και έτοιμα τα χαρούμενα προσωπάκια με κομμάτια παζλ.

Δεν είναι απίθανα;

Τι μπορείτε να τα κάνετε;

  • Μαγνητάκια – κόλλησα με κόλλα σιλικόνης μικρά μαγνητάκια στην πίσω πλευρά
  • Σελιδοδείκτες – κόλλησα συνδετήρες με κόλλα σιλικόνης στην πίσω πλευρά. Θα μπορούσα επίσης να τα κολλήσω πάνω σε ξυλάκια.
  • Ετικέτες για σχολική τσάντα – μπορείτε να κολλήσετε σκοινάκι ή κορδελίτσα και να τα βάλετε στο φερμουάρ της σχολικής τσάντας.
  • Κοκαλάκια για μαλλιά– μπορείτε να τα κολλήσετε πάνω τσιμπιδάκια ή στέκες για να μπορούν να φορεθούν πάνω στα  μαλλιά.
χαρούμενα προσωπάκια - μαγνητάκι
χαρούμενα προσωπάκια - συνδετήρας

Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα χαρούμενα προσωπάκια με κομμάτια παζλ; Θα χαρώ να ακούσω τις ιδέες σας.

Κι αν αγαπάτε τις παιδικές χειροτεχνίες περάστε κι από το παιδί χειροτεχνεί για να ανακαλύψετε πολλές ιδέες για δημιουργικά παιδιά. 

Η FILA γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και κληρώνει 100 δώρα, ανάμεσα τους και τα συλλεκτικά δώρα των 100 χρόνων μεγάλης αξίας! Με αγορές σε Giotto προϊόντα από 1/8-31/10/20, μπείτε στην κλήρωση, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής ΕΔΩ !