Αν και δεν τρελαίνομαι για ρυζόγαλο…χτες το απόγευμα με έπιασε ένα κάτι τις να φτιάξω… Θες ήταν που λυπήθηκα το γάλα που θα έληγε (τέλεια ιδέα το ρυζόγαλο όταν έχετε γάλα που θα λήξει ή πήρατε παραπάνω γάλα και δεν ξέρετε τι να το κάνετε.)… Θέλεις που δεν είχα τίποτα καλύτερο να κάνω.. και κυρίως που ήθελα να δώσω στο Νικόλα να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό για απογευματινό από το τρίπτυχο κρέμα -γιαουρτάκι- αυγό… Όπως και να ‘χει…έψαξα να βρω μια πετυχημένη συνταγή.. Είδα μερικές συνταγές που μου άρεσαν, αυτοσχεδίασα, δοκίμασα…και τελικά έφτιαξα το πιο τέλειο ρυζόγαλο. Ο Νικόλας ξετρελάθηκε και πλέον είναι από τα αγαπημένα του , κι ας είναι κι αυτός λίγο δύσκολος στις προτιμήσεις του. Οπότε σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, αυτό το ρυζόγαλο είναι για μας .. το τέλειο ρυζόγαλο !!!

Υλικά:

  • 4 κούπες γάλα (250 ml η κούπα)
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1-2 φακελάκια κρέμα βανίλια Γιώτης (από αυτές που χρειάζονται βράσιμο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • κανέλα

Πως το κάνουμε:

  • Βάζουμε το νερό, το αλάτι και το ρύζι σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφήσει όλο το νερό.
  • Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη,  και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το φακελάκι κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε καλά. (Καλύτερα να ρίξετε σταδιακά την κρέμα βανίλια- ίσως να μην χρειαστεί η δεύτερη συσκευασία)
  • Ρίχνουμε το γάλα στο ρύζι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήζει.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια, πασπαλίζουμε κανέλα και απολαμβάνουμε…

Αντί για κρέμα βανίλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλη γεύση…Φανταστείτε τους συνδυασμούς: ρυζόγαλο με γεύση φράουλα, πορτοκάλι, σοκολάτα…

Αν πατήσεις στις διαφημίσεις θα με βοηθήσεις να διατηρήσω το blog και 
φυσικά  να συνεχίσω να μοιράζομαι ιδέες μαζί σου. Ευχαριστώ !!

Ελπίζω να σας άρεσε το τέλειο ρυζόγαλο μας και να το δοκιμάσετε!!!

Θα βρείτε κι άλλες από τις αγαπημένες μας συνταγές στην καρτέλα “ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”