in English soon
Τα βερίκοκα είναι τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα…
Στον κήπο μας στο χωριό έχουμε 6
βερικοκιές… και προφανώς..πολλά μα πάρα πολλά βερίκοκα… Τα τρώμε.. τα κάνουμε
μαρμελάδα… και χτες κάναμε και μερικά κομπόστα.. Είναι γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη..
Στον κήπο μας στο χωριό έχουμε 6
βερικοκιές… και προφανώς..πολλά μα πάρα πολλά βερίκοκα… Τα τρώμε.. τα κάνουμε
μαρμελάδα… και χτες κάναμε και μερικά κομπόστα.. Είναι γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη..
Βήμα 1ο
Στέλνουμε το παιδί
μας στη βερικοκιά να κόψει βερίκοκα… χεχεχε…
μας στη βερικοκιά να κόψει βερίκοκα… χεχεχε…
Ή απλά τα αγοράζουμε από
το μανάβικο…
το μανάβικο…
Χρειαζόμαστε σφιχτά,
καλά πλυμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση (τα
κουκούτσια δεν τα πετάμε… τα κρατάμε για να κάνουμε λικέρ πικραμύγδαλο..
ανάρτηση σε μερικές μέρες..)
καλά πλυμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση (τα
κουκούτσια δεν τα πετάμε… τα κρατάμε για να κάνουμε λικέρ πικραμύγδαλο..
ανάρτηση σε μερικές μέρες..)
Σιρόπι (η αναλογία είναι 1 λίτρο νερό 150 γρ. ζάχαρη)..
Φτιάχνουμε όσο χρειαζόμαστε αναλόγως τα βερίκοκα.
Βήμα 2ο
Βάζουμε τα βερίκοκα σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα..
Προσπαθούμε να χωρέσουμε όσο μπορούμε περισσότερα αλλά χωρίς να τα πιέσουμε γιατί θα ζουληχτούν και θα λιώσουν.
Προσπαθούμε να χωρέσουμε όσο μπορούμε περισσότερα αλλά χωρίς να τα πιέσουμε γιατί θα ζουληχτούν και θα λιώσουν.
Βήμα 3ο
Βράζουμε το σιρόπι και μετά γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω..
Βήμα 4ο
Κλείνουμε το καπάκι καλά.. και μετά τα βράζουμε…
Η μαμά μου έχει κονσερβοποιητή και τα βάζουμε εκεί…
Αλλιώς
βάζουμε τα βάζα σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, να καλύψει
τα ¾ του πιο ψηλού βάζου και τα βράζουμε για μισή ώρα.
βάζουμε τα βάζα σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, να καλύψει
τα ¾ του πιο ψηλού βάζου και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σκιερό
μέρος. Διατηρούνται για ένα χρόνο…
μέρος. Διατηρούνται για ένα χρόνο…
Ζουμερά κομμάτια βερίκοκο σε διάφανο σιρόπι… Ποιος μπορεί να αντισταθεί..;; Ας ανοίξω ένα βάζο να δοκιμάσω αν πέτυχαν…χεχε..
καλό Σαββατοκύριακο !!!
Two boys and Hope
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Related posts
33 Comments
Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης
Σχετικά
Είμαι η Ελπίδα, ή αλλιώς.. η μαμά του Νικόλα. Νηπιαγωγός κατά βάθος-καθηγήτρια αγγλικών κατά λάθος, φανατική βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης φωτογράφος, παθιασμένη ζαχαροπλάστισσα (με αδυναμία στη σοκολάτα), ανήσυχη crafter και μαμά Blogger...
Learn more
Και μένα μου αρέσουν πολύ τα βερύκοκα.
Φιλάκια …
κι εμεις τρελαινόμαστε…χεχε.. Σε καθε μορφή!! φιλια
Ωραία η συνταγή σου Ελπίδα μου και οι φωτογραφίες φοβερές!!! Η μαμά μου κάνει κομπόστα με ροδάκινα συνήθως, θα της συστήσω την συνταγή σου, γιατί μ΄αρέσει πολύ το βερίκοκο :))) Σε φιλώ!
ευχαριστώ Ειρηνακι!! Πες της μαμάς σου να τη δοκιμάσει.. κι ελπίζω να σας αρέσει!! φιλια
Πολύ ωραία η περιγραφή σου, Ελπιδάκι! Αν και δεν τρελαίνομαι γενικά για κομπόστες! Και εμείς έχουμε στο παραθαλάσσιο εξοχικό μία βερικοκιά! Μακάρι να είχαμε περισσότερο χώρο να βάλουμε κι άλλες! Τρελαίνομαι για βερίκοκα ιδίως όταν έχουν ωριμάσει! Φέτος είναι η τρίτη χρονιά που καρποφόρησε η βερικοκιά μας, αλλά δυστυχώς μόνο την πρώτη χρονιά έβγαλε τόσα πολλά βερίκοκα που κάναμε μαρμελάδα, γλυκό κουταλιού, φάγαμε εμείς και μοιράσαμε και σε γείτονες και συγγενείς! Πέρυσι και φέτος έβγαλε ελάχιστα αλλά καταφέραμε να κάνουμε λίγη μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού!
πιο πολύ κάνω για το Νικολα… Μπας και φαει κανένα φρουτο!! Φετος τα βερικοκά μας είναι τοσα πολλά που και πάλι δεν προλαβαμε να τα μαζεψουμε όλα.. Κατι έπρεπε να τα κάνουμε για να τα διατηρήσουμε..Οπότε… κομπόστα..και μαρμελάδα..χεχε.. φιλια
Τρελαίνομαι για βερύκοκα είτε ωμά, είτε μαρμελάδα, είτε κομπόστα!!! Η συνταγή σου είναι πολύ εύκολη!!
Ο γιος σου είναι ένα κουκλάκι, να τον χαίρεσαι!!
Καλό σ/κ
Φιλάκια
ευχαριστώ Στέλλα μου!! φιλιά
Μου έκανε εντύπωση που δεν έβρασες καθόλου το φρούτο!!!
Πανεύκολη συνταγή και υπέροχες όπως πάντα οι φωτογραφίες σου!
Καλό υπόλοιπο ΣΚ!
Φιλάκια!
ευχαριστώ Χρυσαυγή μου… Αυτο με το ωμό φρουτο είναι ο δευτερος τροπος για να κάνεις κομπόστα.. Υπάρχει και ο τροπος που ρίχνεις τα φρουτα και τα βραζεις στο σιρόπι αλλά προτιμω να τα κάνω ωμα.. γιατί μένουν πιο σφιχτα… Και είναι και πιο εύκολο.. Αλλωστε πάλι τα βραζεις μετα με τα βάζα.. πολλά φιλια και καλο σαββατοκυριακο και σε σενα!!
Μμμ μου άνοιξες την όρεξη!!
Καλό σαββατοκύριακο φιλιά!!
καλο Σαββατοκυριακο Κατερίνα μου… φιλια
Μιαμ μιαμ φαινονται νοστιμοτατα!
και είναι… !! ξινόγλυκα και ζουμερα… όπως μας αρεσουν.. 🙂
Τόσο εύκολο είναι να φτιάξεις κομπόστα; Δεν είχα ιδέα!!! Θενκ γιου γκερλ! 🙂
τοσο ευκολο και απλο Σοφάκι!!! Δοκιμασε.. φιλια
Εγώ πάλι τρελαίνομαι για όλα τα καλοκαιρινά φρούτα, έχοντας μια μεγαλύτερη αδυναμία στα ροδάκινα! χιχιχι Κομπόστα δεν έχουμε φτιάξει ποτέ Ελπιδάκι, το έχουμε πιο πολύ θα έλεγα με τις μαρμελάδες (φέτος η μαμά μου έκανε 6 βάζα εξαιρετική μαρμελάδα βερύκοκο – την τσακίζω κάθε πρωί με φρέσκο ψωμί).
Η συνταγή σου φαίνεται πανεύκολη…σ'ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας! Καλά να περνάτε, φιλιά πολλά
Κι εγώ την προτιμώ τη μαρμελάδα βερικοκο… αλλα έχουμε κάνει πόσα βαζα και ψάχναμε για κάτι διαφορετικό.. οπότε.. κομπόστα..χεχε.. Η συνταγή ειναι και εύκολη και γρηγορη..και αν τη βαλεις στο ψυγειο.. δροσερή.. πολλα φιλια Μαρια μου
Εμενα πιο πολυ μου αρεσε το βημα 1. Το ευχαριστηθηκε πολυ!
το βήμα 1 είναι και το δικό μου αγαπημένο..χαχαχα!! φιλιά Μαράκι
That is indeed a fun-filled activity and the resulting jars of goodness is wonderful!:)
it really was fun making it and i sure does taste amazing.. sweet and sour …just as we like it!!
Γέλασα πολύ με το Νικόλα που τον εστειλες να μαζέψει βερύκοκα:)))
Έβαλε και ειδική στολή;;;;
Υπέροχη ιδέα και ευκολη. Αγαπαμε βερυκοκάκια:)))
Ωστε η μανούλα σου εχει κ κονσερβοποιητή;; Τι ειπες τώρα!
Δεν ηξερα καν οτι υπάρχει!!
Φιλαρες κοριτσάκι μου!!!
ουτε κι εγώ ήξερα.. Τον είχε όμως καποια στιγμή το lidl και τον πήρε να τον δοκιμασουμε.. Θα τα βγαλει τα λεφτά του με τόσα βερίκοκα.. πολλά φιλιά κοριτσάκι..
Τη λάτρεψα την τελευταία σου φώτο Ελπιδάκι!
Και πολύ μου αρέσει που έβαλες το μικρό να μαζέψει την πρώτη ύλη 🙂
Φιλιά
ευχαριστώ Ερμιόνη μου!! Του άρεσε το δέντρο αλλά ακόμα είναι μικρούλης και φοβάται μην πέσει.. φιλιά πολλά
Ελπιδάκι… με αυτή σου την ανάρτηση έμαθα ένα σωρό πράγματα.
1ον – Οτι υπάρχει κονσερβοποιητής
2ον – Οτι κονσέρβα μπορείς να φτιάξεις με ωμά φρούτα – λογικό! Γιατί αν τα βράσεις το αποτέλεσμα θα είναι πιο κοντά σε μαρμελάδα.
3ον – Ότι ο Νικόλας σου είναι ένας εξαιρετικός βοηθός και υποστηρικτής της μαμάς του και
4ον – Ότι η μαμά είναι πάρα πολύ άξια [αυτό βέβαια το ήξερα!!!!]
Οι κομπόστες σου φαίνονται τέλειες! Καλοφάγωτες!
Τις κομπόστες βερίκοκο τις έχω συσχετίσει με κάτι θείους μου που όποτε πηγαίναμε σαν παιδιά στο σπίτι τους πάντα μας κερνούσαν κομπόστα βερίκοκο. τι πιο υγιεινό και νόστιμο!
Πολλά φιλιά
ευχαριστώ Νικη μου..Είδες τι σου μαθαίνει το blogging..χεχχεχεχε.. φιλιά πολλά
Α ωραία συνταγή αυτή! Θα την κάνω άμεσα μου φαίνεται γιατι έχω κάτι βερύκοκα στο ψυγείο που δεν λέει να τα φάει κανείς!
τελεια…Ελπίζω να σας αρεσουν Λινα μου!
Μας έχεις τρελάνει φέτος Ελπίδα! Και τι δεν έχεις φτιάξει!
Δεν είχα ιδέα ότι είναι εύκολο να φτιάξεις κομπόστα! Για το λικεράκι το ξέρω…άσε, μάζευα πέρισυ όλο το καλοκαίρι κουκούτσια και μου τα πέταξαν κατά λάθος!
Κοίτα τώρα… πρέπει να πάω λαϊκή και να αναζητήσω μυρωδάτα βερίκοκα!!!
ναι ναι!! θα τη λατρεψετε την κομποστα!!