in English soon
 

Τα βερίκοκα είναι τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρούτα…
Στον κήπο μας στο χωριό έχουμε  6
βερικοκιές… και προφανώς..πολλά μα πάρα πολλά βερίκοκα… Τα τρώμε.. τα κάνουμε
μαρμελάδα… και χτες κάναμε και μερικά κομπόστα..  Είναι γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη..

Βήμα 1ο
Στέλνουμε το παιδί 
μας στη βερικοκιά να κόψει βερίκοκα… χεχεχε… 

 

Ή  απλά τα αγοράζουμε από
το μανάβικο…
Χρειαζόμαστε  σφιχτά,
καλά πλυμένα βερίκοκα,  κομμένα στη μέση (τα
κουκούτσια δεν τα πετάμε… τα κρατάμε για να κάνουμε λικέρ πικραμύγδαλο..
ανάρτηση σε μερικές μέρες..) 

Σιρόπι (η αναλογία είναι 1 λίτρο νερό 150 γρ. ζάχαρη).. 
Φτιάχνουμε όσο χρειαζόμαστε αναλόγως τα βερίκοκα. 
Βήμα 2ο
  
Βάζουμε τα βερίκοκα σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα..
Προσπαθούμε να χωρέσουμε όσο μπορούμε περισσότερα αλλά χωρίς να τα πιέσουμε γιατί θα ζουληχτούν και θα λιώσουν. 

Βήμα 3ο
Βράζουμε το σιρόπι και μετά γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω.. 
Βήμα 4ο
Κλείνουμε το καπάκι καλά.. και μετά τα βράζουμε…
Η μαμά μου έχει κονσερβοποιητή και τα βάζουμε εκεί… 
Αλλιώς
βάζουμε τα βάζα σε μια κατσαρόλα, γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό, να καλύψει
τα ¾ του πιο ψηλού βάζου και τα βράζουμε για μισή ώρα.
Αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε σκιερό
μέρος. Διατηρούνται για ένα χρόνο…
Ζουμερά κομμάτια βερίκοκο σε διάφανο σιρόπι… Ποιος μπορεί να αντισταθεί..;; Ας ανοίξω ένα βάζο να δοκιμάσω αν πέτυχαν…χεχε..
καλό Σαββατοκύριακο !!!
 

post signature