Πλησιάζει το τέλος του καλοκαιριού και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό : ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το σχολείο. Όσο περίεργη και πρωτοφανής είναι αυτή η σχολική χρονιά δεν παύει να είναι μια νέα σχολική χρονιά. Εσείς έχετε καταλήξει τι είδους τσάντα θα πάρετε; Τι γνώμη έχετε για σχολική τσάντα τρόλλεϋ;

τσάντα τρόλλεϋ

Γιατί προτιμάμε σχολική τσάντα τρόλλεϋ;

Είναι πολύ πιο βολική και ξεκούραστη.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να κουβαλάνε καθημερινά μεγάλο βάρος. Φανταστείτε τουλάχιστον 3 βιβλία μαθητή και 3 τετράδια εργασιών, 3-4 τετράδια το λιγότερο, κασετίνα και επιπλέον κουτί με φαγητό, μπουκάλι με νερό, ντοσιέ , φακέλους ή και υλικά εικαστικών. Μερικές φορές η τσάντα τους είναι πραγματικά ασήκωτη.

Γι’ αυτό και προτιμάμε σχολική τσάντα τρόλλεϋ. Τα παιδιά μπορούν να τη σέρνουν εύκολα και άνετα χωρίς να κουράζονται. Ιδίως τα παιδιά των μικρότερων τάξεων του δημοτικού. Πες το και θέμα αυτονόμησης , οτι τα παιδιά μπορούν να κουβαλάνε τις τσάντες μόνα τους χωρίς να τις κρατάνε οι μαμάδες, οι μπαμπάδες ή οι γιαγιάδες στην πλάτη.

Καθαρίζεται εύκολα.

Ναι , το ξέρω οτι οι τσάντες τρόλλεϋ δεν μπαίνουν στο πλυντήριο. Όταν λέω οτι καθαρίζεται εύκολα εννοώ οτι ο πλαστικός πάτος και οι ρόδες μπορούν να καθαρίζονται καθημερινά. Τα περισσότερα παιδιά ακουμπάνε τις τσάντες τους στο πάτωμα. Ή αν έχουν σακίδια , τα κρεμάνε στην πλάτη της καρέκλας τους μεν αλλά συχνά καταλήγουν στο πάτωμα. Ή απλά τους πέφτουν αρκετές φορές στο πάτωμα. Οπότε το πάτωμα της τάξης δεν το γλιτώνετε με τίποτα. Ενώ η τσάντα τρόλλεϋ στέκεται όρθια και στηρίζεται στα ροδάκια και στα ειδικά ποδαράκια. Τα οποία μπορoύμε τουλάχιστον και καθαρίζουμε όταν την βάλουμε μέσα στο σπίτι κι αφού έχει περιδιαβεί σε πεζοδρόμια , σχολεία, διαδρόμους, ασανσέρ κλπ.

Επίσης μπορεί να μην πλένεται στο πλυντήριο αλλά πλένεται κανονικότατα και με μπόλικη σαπουνάδα στο μπαλκόνι με το λάστιχο ή στη μπανιέρα . Και στεγνώνει ωραιότατα κοντά στο καλοριφέρ του χειμώνα ή στον ήλιο το καλοκαίρι.

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε τσάντα τρόλλεϋ

  • Να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει τα βιβλία και τα σχολικά πράγματα του παιδιού. Κατά προτίμηση με τρεις θήκες : μια για τα βιβλία, μία για τα τετράδια και μία για το κολατσιό ή για μικροαντικείμενα όπως χαρτομάντιλα, αντισηπτικό , ή οτιδήποτε βάζετε στο παιδί για το σχολείο. Και φυσικά με θήκη για παγούρι στο πλάι. Έτσι όλα τα σχολικά πράγματα του παιδιού θα είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα. 
  • Να είναι ανθεκτική. Να προσέξετε ιδιαίτερα τη βάση της τσάντας. Πρέπει να έχει ανθεκτικό πλαστικό πάτο και τροχούς υψηλής αντοχής γιατί ουσιαστικά αυτό είναι το μέρος στο οποίο θα προκαλείται η καθημερινή φθορά. Αν έχετε δει τα παιδιά πως τρέχουν όταν τις σέρνουν και πως τις ανεβάζουν ή τις κατεβάζουν στις σκάλες θα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να είναι πολύ καλής ποιότητας για να αντέξουν. 
τσάντα τρόλλεϋ review
  • Να έχει ανθεκτικό χερούλι. Επίσης σημαντικό είναι , η λαβή μεταφοράς , το χερούλι δηλαδή, να είναι ανθεκτικό μιας και τα παιδιά το ανεβοκατεβάζουν συνεχώς καθώς μεταφέρουν την τσάντα τους. Να είναι άνετη η λαβή για να μπορούν να το κρατάνε σωστά και σταθερά και να φτάνει στο κατάλληλο ύψος έτσι ώστε τα παιδιά να μην σκύβουν ή καμπουριάζουν όταν το κρατάνε και σέρνουν την τσάντα τους. 
σχολική τσάντα Must
  • Να έχει εργονομικούς ιμάντες. Κακά τα ψέμματα, κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί τα παιδιά να κουβαλήσουν την τσάντα στην πλάτη. Μας έχει τύχει σε καταρρακτώδη βροχή για παράδειγμα. Είναι εξίσου βασικό η τσάντα να έχει ενισχυμένους και ανακλαστικούς ιμάντες που προστατεύουν την σπονδυλική στήλη από κραδασμούς και που ρυθμίζονται στο κατάλληλο μήκος. 

Η τσάντα που κρατάει ο Νικόλας είναι η MUST GAME OVER της εταιρείας Διακάκης Εισαγωγική και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Εσείς τι τσάντα προτιμάτε; Τρόλλεϋ ή σακίδιο;